6EED2995-A1A5-48F8-A777-E04D654C52F3

Gemeente Terneuzen plaatst geschonken kunstwerk bij de hondenspeelweide

Bericht van de Gemeente Terneuzen. Het eerste beeld uit de schenking van meerdere beelden van de familie van de overleden kunstenaar Nand Huyghe is onlangs geplaatst nabij de hondenspeelweide. Het beeld van een hond heet ‘the Dog of Flanders’, heel toepasselijk.
👉🏼 Zaterdag 11 maart om 13.00 uur, tijdens de plantjesdag voor NLdoet, verwelkomde wethouder Jeroen de Buck (cultuur) het beeld. Ook wethouder Jurgen Vervaet (wijkwethouder Zaamslag) was aanwezig.
In 2020 is Nand Huyghe uit Melle (B) overleden. Hij was een van de meest prominente beeldhouwers die jarenlang een bijdrage leverde aan de Beeldenroute in Terneuzen. De erven van Huyghe schonken in september 2021 ruim twintig beelden van hem aan de gemeente Terneuzen. De betreffende beelden maakten in het verleden allemaal deel uit van de Beeldenroute (Toonbeeld Terneuzen)
De beelden zijn schoongemaakt, hersteld en staan opgeslagen op locatie De Koegors. Op dit moment bekijken we welke locaties in de gemeente Terneuzen geschikt zijn om een beeld te plaatsen. De beelden komen niet alleen in de stad Terneuzen. Ook andere dorpen en kernen komen in aanmerking voor plaatsing van een beeld.
Privacy Instellingen
Wanneer u onze website bezoekt, kan het voorkomen dat er informatie vanuit de browser voor specifieke diensten opgeslagen word, door middel van cookies.
Hier kan u uw privacy instellingen bewerken.
Let alstublieft op dat het blokkeren van sommige cookies er voor kan zorgen dat bepaalde diensten binnen onze website niet correct zullen werken.