ER WAS EENS…

Ontstaan van het initiatief

Zaamslag, een mooi gezellig dorp, het ligt in een prachtige omgeving om te wonen en wandelen. Zaamslag is ook een erg actief dorp op allerlei vlakken. Volop ondernemers met een grote diversiteit aan winkels, spelen voor kinderen, wat eten en drinken, muziek maken. Het is er allemaal. Maar op gebied van activiteiten voor en met honden miste er nog een grote schakel. Met dit burgerinitiatief hopen wij deze schakel in te kunnen vullen.

De stichting

Als stichting vinden wij het belangrijk transparant te zijn naar onze donateurs en sponsors, alsmede andere belanghebbenden. De uitgebreide informatie over de stichting vind je hier.

VAN IDEE

TOT STICHTING

Vrijwilligers

Vrijwilliger worden? Graag! We komen altijd mensen en handen te kort. We zoeken vrijwilligers op alle vlakken. Hand en spandiensten op de speelweide, maar ook met het organiseren van activiteiten en aansturen van de stichting.

Lijkt het je wat om deel uit te maken van een enthousiast team en heb je wat tijd over? Neem contact met ons op en we gaan graag met jou in gesprek!

Maatschappelijk,
voor iedereen

Met deze speelweide willen we ontmoetingen tussen de verschillende doelgroepen in het dorp stimuleren. Op deze manier krijgen we inzicht in elkaars leefwereld, leren we elkaar beter kennen en ontstaan nieuwe contacten. Wederzijds begrip leidt tot een sterkere verbinding in een buurtgenootschap. Toegankelijkheid van de speelweide sluit niemand uit. We willen de specifieke activiteiten die een maatschappelijk doel uitdragen kosteloos aanbieden. Door het organiseren van allerlei activiteiten voor kunnen wij geld inzamelen om deze te financieren.

samen

kom je

verder

Samenwerking

Vanaf het eerste idee tot de uiteindelijke realisatie krijgt de Hondenspeelweide Zaamslag ondersteuning van diverse samenwerkingspartners. Als burgerinitiatief door vrijwilligers hebben we niet alle kennis en vaardigheden beschikbaar. Deze samenwerkingspartners hebben diverse contacten om ons verder te helpen. Zo krijgen wij bijvoorbeeld ondersteuning op juridisch of beleidsmatig gebied, mogen wij workshops volgen over het werven van fondsen, omgaan met social media of het besturen van een stichting. Ook gaan adviseurs soms als gesprekspartner met ons mee naar gesprekken. Zonder hen was de realisatie van dit burgerinitiatief een stuk lastiger of misschien zelfs wel onmogelijk geweest.

Privacy Instellingen
Wanneer u onze website bezoekt, kan het voorkomen dat er informatie vanuit de browser voor specifieke diensten opgeslagen word, door middel van cookies.
Hier kan u uw privacy instellingen bewerken.
Let alstublieft op dat het blokkeren van sommige cookies er voor kan zorgen dat bepaalde diensten binnen onze website niet correct zullen werken.